Szent Flórián

Az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak, az "Isten tűzoltójának alakját. A tűzoltók számára Flórián a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaik   megsegítését.

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa73
mod_vvisit_counterTegnap979
mod_vvisit_counterEzen a héten3967
mod_vvisit_counterMúlt hét4891
mod_vvisit_counterE hónap19760
mod_vvisit_counterMúlt hónap22957
mod_vvisit_counterÖsszes napok649157

We have: 5 guests online
Your IP: 54.162.181.75
 ,
Today: szept. 20, 2017
Címlap Bemutatkozás
Bemutatkozás
Írta: Administrator

Bemutatkozás

A Bezi Tűzoltó Egyesület 1889-ben alakult akkor még Bezi Önkéntes Tűzoltó Egyesület néven. Kezdetben a település tűzvédelme volt a legfőbb feladata az egyesület tagjainak. A későbbiekben már számot adtak tudásukról a környéken megrendezet versenyeken is.

Napjainkban a tagok létszáma meghaladja a 40-főt. A település legnagyobb létszámú civil szervezetévé nőtte ki magát. A körzeti versenyek mellett ma már megyei szinttű tűzoltó és polgárvédelmi versenyeken is részt veszünk. A településen élő iskolás korú gyerekeknek amennyiben igény van rá tűz, baleset és polgárvédelemi oktatásokat tartunk. Külső támogatók híján csekély költségvetésből, de eredményesen működünk.

Évi egy alkalommal kirándulást, egy alkalommal pedig tűzoltóbált szervezünk!